Schoonheid

Schoonheidssalon Haarlem

Wat is eigenlijk schoonheid? Schoonheid is heel veelzijdig en kan vanuit allerlei hoeken bekeken worden. De twee belangrijkste zijn innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het uiterlijk van de mens blijft toch wel heel belangrijk. Bij de eerste ontmoeting wordt vaak meteen beoordeelt of iemand geschikt, lief, stoer of anders is. Wat voor kleding heeft iemand aan, ziet degene er verzorgd uit of niet. Heel veel factoren worden in een seconde beoordeeld. Dan heb je ook nog de innerlijke schoonheid. Dit is jouw innerlijke ziel, je kracht, je karakter.

Uiterlijke schoonheid

Een bezoekje aan een schoonheidssalon is altijd een goed idee. Even een moment voor jezelf, terwijl de schoonheidsspecialist jou huid onder handen neemt. Zo kun je bijvoorbeeld naar een schoonheidssalon in Haarlem een huidscan kunnen maken en daarna jouw huid behandelen met een persoonlijke behandelmethode. Zo hebben ze bijvoorbeeld een acnespecialist die de oneffen huid zal reinigen en behandelen. Natuurlijk kun je ook zelf veel doen aan je uiterlijke schoonheid. Om te beginnen is het wijs om goed op je voeding te letten. Matig of stop met alcohol en tabak. Ga lekker veel naar buiten en neem voldoende lichaamsbeweging. En goed slapen zal ervoor zorgen dat je er iedere dag weer stralend uitziet.

Invloed van de media

De media heeft een enorme invloed op hoe wij eruit willen zien en hoe wij denken dat de perfecte man of vrouw eruit ziet. Dat willen wij ook. Maar in de werkelijkheid ziet 99% van de mensen er niet zo uit. We zijn gelukkig allemaal anders. Wat altijd heel bijzonder is, is dat sommige mensen een grote neus of een bepaald kleur haar ontzettend lelijk vinden, terwijl anderen dit juist weer als heel mooi aanwijzen. Mensen beoordelen schoonheid zoals ze er zelf graag uit willen zien.

De zeven schoonheden

Dit zijn kleine uiterlijke kenmerken van het gezicht: blauwe ogen met bruin haar, bruine ogen met blond haar, lange en gekrulde wimpers, een klein moedervlekje boven de lip, een spleetje tussen de tanden, sproeten, amandelvormige ogen en als laatste de kuiltjes in de wangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *