De kracht van video marketing

video marketing

We kennen allemaal de term ‘marketing’, wat samenvattend eigenlijk betekent dat je een bedrijf, product of dienst presenteert aan de buitenwereld (je doelgroep). Je hebt verschillende soorten marketing, een daarvan is video marketing er een. Dit is een manier van marketing in video die heel populair is. Het is bewezen dat mensen video content over het algemeen interessanter vinden om te bekijken. Door beeld en geluid te combineren zijn mensen namelijk sneller geneigd zijn bepaalde informatie te onthouden.

Verschillende soorten video marketing

Ook als je kijkt naar video marketing zijn er ongelofelijk weer veel verschillende soorten. Zo heb je de typische reclame die je vaak op televisie ziet tussen de programma’s door. Hier wordt het merk vaak echt in de spotlight gezet. Een andere vorm van video marketing is content marketing. Dit houdt in dat de content en inhoud eigenlijk om het merk heen gebouwd worden. Misschien laat je wel een videoreeks maken over een onderwerp wat past bij jouw bedrijf.

Wat is het doel van de video?

Een van de belangrijkste vragen die je jezelf gaat stellen wanneer je nadenkt over video marketing is: wat is mijn doel? Er zijn natuurlijk tal van redenen waarom je aan marketing zit te denken. Een reden kan zijn dat je bijvoorbeeld je meer naamsbekendheid voor je bedrijf wil opbouwen. Maar ook als je een nieuw product aan je doelgroep wil laten zien kan een reeks video’s ook de manier zijn om je doelgroep aan te spreken.

Waar bestaat een goede marketing video uit

Er zijn twee dingen die ervoor zorgen dat een video aantrekkelijk wordt om te kijken. Dit zijn goede scherpe beelden en goed geluid. Maar alleen deze twee aspecten zorgen er nog niet voor dat je de doelgroep ook bereikt. Een goed bedrijf helpt ook bij het maken van de strategische keuzes. Dit gaat van ‘wat vindt de doelgroep interessant’ en ‘waar is de doelgroep te vinden’, tot hoe brengen we een overtuigende factor in de video?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *