Professionele begeleiding voor ouderen die langer thuis willen blijven wonen

Fysiotherapie den bosch

Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook de overheid wil graag dat ouderen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Door een wetswijziging in 2015 neemt het aantal verzorgingstehuizen steeds verder af. Het thuis blijven wonen door ouderen moet natuurlijk wel mogelijk zijn. Er moet gezorgd worden voor voldoende begeleiding. Een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in professionele therapeutische zorg voor ouderen kan ouderen begeleiden. Ouderen in Den Bosch en omgeving die zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen kunnen een beroep doen opĀ Fysiotherapie Den Bosch.

Therapie voor ouderen

Een in professionele therapeutische zorg voor ouderen gespecialiseerde fysiotherapeut kan ouderen helpen om zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. Wat is zijn therapie voor die ouderen? Het zo goed mogelijk trainen en oefenen van allerlei handelingen waar ouderen problemen mee hebben. Hebben ouderen pijnklachten? Ook die pijnklachten worden door de fysiotherapeut aangepakt. Dat kan bijvoorbeeld door massage, elektro-simulatie of dry needling. Alle oefeningen en trainingen zijn erop gericht om ouderen in staat te stellen om zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen.

Oefentherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling

Bij ouderen is oefentherapie doorgaans een belangrijk onderdeel van de behandeling. Wat kan met oefentherapie worden bereikt? De gewrichten krijgen meer mogelijkheden om te bewegen en de spierkracht wordt vergroot. Bovendien kan door oefentherapie het evenwicht worden verbeterd en kan er een betere houding worden aangeleerd. Het zelf thuis doen van oefeningen is onderdeel van de behandeling. Uiteraard zijn deze oefeningen afgestemd op de situatie en mogelijkheden van de ouderen.

Adviseren en begeleiden van gezinsleden

Een belangrijke taak van een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in de zorg voor ouderen is het adviseren van de gezinsleden en de eventuele mantelzorgers. De fysiotherapeut geeft onder andere advies over het ziektebeeld van de oudere, de prognose, de te geven behandelingen en de benodigde hulpmiddelen om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *