Je hebt een erkende taxateur nodig

Taxatie voorburg

Stel je wilt een huis kopen. Doorgaans heb je dan een hypotheek nodig. Voor het aanvragen van een hypotheek verlangen alle geldverstrekkers een taxatierapport. Dit taxatierapport moet zijn opgesteld door een erkende taxateur. Woon je in Voorburg of omgeving? Dan moet je daar op zoek naar een erkende taxateur. Inwoners van Voorburg of omgeving die een taxatierapport willen laten opstellen door een erkende taxateur kunnen contact opnemen met Taxatie Voorburg.

Een erkende taxateur stelt een taxatierapport op

Wanneer is een taxateur een erkende taxateur? Als de taxateur is ingeschreven bij de het Nederlandse Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Laat het taxatierapport dus opstellen door een bij deze organisatie aangesloten taxateur. Tijdens de taxatie let de erkende taxateur op allerlei zaken die van belang zijn voor de juiste waardebepaling van de woning. Zo let hij onder andere op de staat van onderhoud van de woning, de constructie van het huis, de gebruikte materialen, de inhoud, de oppervlakte en de omgeving. Hij let natuurlijk ook op de huizenprijzen van vergelijkbare woningen. Na de taxatie legt de erkende taxateur zijn bevindingen vast in een gedegen taxatierapport. Het door hem opgestelde taxatierapport kun je vervolgens overleggen aan jouw geldverstrekker. Vanzelfsprekend vergroot dit door een erkende taxateur opgestelde taxatierapport de kans dat je in aanmerking komt voor een aantrekkelijke hypotheek.

 

Wanneer heb je een erkende taxateur nodig?

Je hebt een taxateur niet alleen nodig als je een hypotheek wilt aanvragen. Een taxateur bepaalt niet alleen de waarde van woningen. Het uitvoeren vaan een taxatie kan ook nodig zijn bij een scheiding of bij een overlijden. Waarom is een taxatie nodig? Omdat er dan spullen moeten worden verdeeld. Moet de economische waarde voor de Belastingdienst worden bepaald of wil je bezwaar aantekenen tegen de door de door de Belastingdienst vastgestelde WOZ-waarde van jouw woning? Ook dan kun je een beroep doen op een erkende taxateur. Hij stelt altijd een gedegen, goed onderbouwd en waardevol taxatierapport op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *