SEO scan, wat is het?

SEO scan

Waarschijnlijk ben je als bedrijf zijnde de term ‘SEO’ wel eens tegengekomen. SEO is essentieel voor je bedrijf, wanneer je gebruik maakt als zoekmachines zoals Google. In deze tijd is het haast ondenkbaar dat een bedrijf geen gebruik meer maakt van de online wereld, dus je kan wel nagaan, dat het belangrijk is. Maar wat is SEO? En wat is dan een SEO scan? Wat kan dat voor jouw bedrijf betekenen? Als je deze vragen herkent, lees dan maar gauw verder.

Korte uitleg SEO

Om te begrijpen wat een SEO scan is, moet je eerst weten wat SEO is. Dit wordt in dit artikel kort uitgelegd. SEO staat voor Search Engine Optimization en noemt men ook wel zoekmachine optimalisatie. Dit betekent dat wanneer iemand iets opzoekt, wat relevant is aan jouw website, die persoon ook jouw website krijgt te zien in de zoekresultaten van de zoekmachine. Je wilt in dit geval graag dat je zo hoog mogelijk staat. Want hoe hoger je staat, hoe meer er op jou wordt gelikt. Wanneer je jouw site zo gaat aanpassen, dat je hoger gaat staan in de zoekresultaten bij relevante zoekwoorden, ben je dus bezig met SEO.

Wat je kan doen om hoger te staan in de zoekresultaten

Zoekmachines hebben van allerlei regeltjes en eisen waar je aan moet voldoen, wil je graag hoger staan. Hoe hoog je staat, hangt dus van een aantal dingen af. Er zijn gemakkelijk een aantal dingen aan jouw site aan te passen, waardoor je hoger in de zoekresultaten komt te staan. De dingen die je dan moet doen, weten marketeers. Een SEO scan scant jouw website en vertelt jou wat jij aan je site kan aanpassen om hoger in de zoekresultaten te komen staan. Dus wat er nog moet gebeuren en wat qua SEO al sterk is op jouw site. Zo kun je met een SEO scan dus gemakkelijk hoger staan in de resultaten en daardoor meer geld verdienen. Simpel toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *